A20. Scaife Hall Renovation and Addition

Details

Client: University of Pittsburgh

Architecture Firm: Payette / Moshier Studio

Contractor: Mascaro Construction & Turner Construction

Engineers: Simpson Gumpertz & Heger; Affiliated Engineers, Inc.

Photographer: Warren Jagger Photography, Inc.

Consultants: Arup Lighting Design, BrightTree Studios

Creating a new front entry for the School of Medicine, the new two-story student lounge responds to the historic bones of the 1956 Scaife Hall Building. A variety of renovated interior spaces, including replacing the 1950s escalators with an open, light and airy staircase that promotes wellness and reduces energy and annual maintenance costs, an interactive multi-media display, the new student lounge and café and admissions office, creates an active social hub for the School.